Zpracování osobních údajů

Jsme společnost ŽUFÁNEK s.r.o., IČ 2624496, se sídlem Boršice u Blatnice 57, 687 63, zapsaná u Krajského soudu v Brně, oddíl C, vložka 37985. Provozujeme webové stránky na www.zufanek.cz, www.lepsinalada.cz, www.ohmygin.com a www.absinthe.cz.

Pro poskytování našich služeb, prodej zboží a provoz webových stránek zpracováváme některé vaše osobní údaje.

S jakými osobními údaji pracujeme?

Pokud poptáte naše produkty a služby, budeme pracovat s vašimi kontaktními údaji, které nám sdělíte, hlavně prostřednictvím poptávkového formuláře. Jsou to jméno, příjmení, e-mail, telefonní číslo, vaše požadavky ohledně našich produktů a služeb, případně další údaje, které nám v poptávce vyplníte nebo nám je v rámci další domluvy předáte. Proč?

  • kontaktujeme vás přes ně pro další domluvu
  • pokud se pro naše produkty nebo služby rozhodnete, budeme jejich prostřednictvím s vámi komunikovat
  • použijeme je pro doložení plnění našich povinností, které nám plynou ze zákona nebo ze smluv

Pokud nakoupíte u nás v e-shopu, budeme pracovat s údaji, které nám vyplníte. Jsou to hlavně jméno, příjmení, e-mail, telefonní číslo, věk a údaje u vašem nákupu. Co s nimi budeme dělat?

  • dáme vám přes ně vědět, v jakém stavu je vaše objednávka
  • použijeme je pro komunikaci s vámi
  • hlavně na ně odešleme radost, kterou jste si objednali
  • některé z těchto údajů musíme použít pro splnění našich povinností, které nám plynou ze zákona (hlavně pro účetní a daňové účely nebo třeba ověření věku)

Pokud se nám zapíšete do newsletteru nebo jste nakupující zákazník a nezakázali jste nám to, použijeme vaši e-mailovou adresu pro rozesílku našich novinek.

V případě přihlášení do věrnostního programu (založení uživatelského účtu) nebo našich aukcí pracujeme s registračními údaji a údaji o vašich nákupech/aukcích. Proč?

  • díky těmto údajům vám můžeme zřídit účet
  • máte přehled o svých proběhlých nákupech a my s nimi spojujeme slevy
  • v případě aukcí ověřujeme vaši totožnost, věk a evidujeme průběh jednotlivých aukcí, do kterých se zapojíte

Kdo se k datům dostane?

Vaše data zůstanou u nás. Přesto pro nás pracují některé společnosti nebo freelanceři, kteří se k datům dostanou proto, že nám pomáhají s chodem naší společnosti. Jsou to:

  • společnosti podílející se na expedici zboží (DPD, TopTrans, Česká pošta, Messenger)
  • společnosti podílející se na expedici plateb (Fio banka a.s., GoPay)
  • společnosti zajišťující provoz e-shopu (Shoptet a.s.), případně freelanceři, kteří nám pomáhají s provozem webu nebo marketingem
  • poskytovatel e-mailingové služby (Ecomail)

Jak dlouho s daty pracujeme a na základě čeho?

Pokud navážeme spolupráci, vaše data budeme zpracovávat po dobu 10 let od posledního poskytnutí našich produktů a služeb, protože tím budeme plnit zákonné požadavky (hlavně z oblasti daní a účetnictví), takové zpracování tedy plyne z právních předpisů.

Pokud spolupráci nenavážeme, vaše data budeme zpracovávat nejdéle 6 měsíců od naší poslední komunikace. Takovou práci s daty nám umožňuje nařízení GDPR – protože jednáme o smlouvě.

Pokud od nás budete odebírat naše produkty a služby a nezakážete nám to při předání kontaktních údajů (tzv. opt-out), použijeme vaši e-mailovou adresu pro upozornění na novinky. Umožňuje nám to zákon o službách informační společnosti a také tzv. oprávněný zájem.  Pokud se nám do novinek sami upíšete, budeme váš e-mail zpracovávat na základě vašeho souhlasu (tzv. double opt-in). Z odběru novinek se ale můžete samozřejmě kdykoliv odhlásit. Vaše kontaktní údaje zařadíme do databáze novinek na 3 roky od posledního poskytnutí produktů nebo služeb, pokud nám nedovolíte dobu delší.

Pokud si založíte účet (v rámci věrnostního programu nebo aukcí), budeme vaše data zpracovávat na základě vašeho souhlasu – o tom se více dočtete níže.

Registrovali jste se k nám do uživatelského účtu?

Pro jeho zřízení zpracováváme osobní údaje, které nám vyplníte v registračním formuláři – jméno, e-mailovou adresu, případně fakturační údaje. Tyto údaje jsou dobrovolné, stejně jako registrace samotná – záleží jen na vás.

Údaje budeme používat pro vedení vašeho účtu a poskytování služeb po dobu vašeho využívání účtu. Účet vám deaktivujeme a údaje smažeme, pokud účet nepoužijete déle jak 10 let od posledního nákupu. Účet také můžete kdykoliv deaktivovat (tedy váš souhlas se zpracováním osobních údajů odvolat).

V účtu budeme vést údaje o vašich objednávkách, k nimž takto budete mít neustálý přístup a hlavně vás zařadíme do našeho věrnostního programu – vaše provedené nákupy evidujeme a spojujeme s nimi slevy.

Přihlásili jste se k nám do aukcí?

Pokud se chcete aukcí zúčastnit, založili jste si svůj účet. Tato registrace je na základě vašeho souhlasu, který je ale nutný, bez něj se nelze aukcí účastnit. Proč? Potřebujeme ověřit vaši totožnost, věk a také je to nezbytné pro faktické fungování aukce. Více se dočtete v našich aukčních podmínkách.

Pro zřízení účtu zpracováváme vaše přihlašovací a kontaktní údaje, které nám vyplníte. V rámci účtu potom máte přístup i k údajům kolem aukcí – příhozům, jejich časům, výsledkům, vaší aukční historii.

Údaje budeme používat pro vedení vašeho účtu a poskytování služeb po dobu vašeho využívání účtu. Účet vám deaktivujeme a údaje smažeme, pokud účet nepoužijete déle jak 3 roky. Účet také můžete kdykoliv deaktivovat (tedy váš souhlas se zpracováním osobních údajů odvolat). Deaktivace účtu znamená nemožnost další účasti na aukcích.

Ještě byste měli vědět:

Pokud byste potřebovali ohledně osobních údajů cokoliv probrat, napište nám na e-mail info@zufanek.cz nebo zavolejte na 770 125 885.

V naší společnosti není jmenovaný pověřenec pro oblast zpracování osobních údajů.

Nařízení GDPR (nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 2016/679 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů a o zrušení směrnice 95/46/ES), které oblast osobních údajů upravuje, vám dává mimo jiné právo obrátit se na nás a chtít informace, jaké vaše osobní údaje zpracováváme, vyžádat si u nás přístup k těmto údajům a nechat je aktualizovat nebo opravit, popřípadě požadovat omezení zpracování, můžete požadovat kopii zpracovávaných osobních údajů, požadovat po nás v určitých situacích výmaz osobních údajů a v určitých případech máte právo na jejich přenositelnost. Pokud si myslíte, že s daty nenakládáme správně, máte právo podat stížnost u Úřadu pro ochranu osobních údajů, případně se se svými nároky obrátit na soud.